Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content

Predstavnici škola iz Novog Pazara posjetili Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru

Rektorica Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru prof. dr. Alena Huseinbegović zajedno sa menadžmentom Univerziteta ugostila je predstavnike škola i predškolskih ustanova iz Republike Srbije – područje Sandžaka, tačnije Novog Pazara, koji su zajedno sa ministrom obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK prof. dr. Adnanom Velagićem i direktorima srednjih škola sa područja HNK posjetili Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru.

Tokom posjete održan je sastanak na temu jačanja međuinstitucionalne saradnje sa naglaskom na potpisivanje protokola o saradnji srednjih škola sa područja Novog Pazara i Hercegovačko-neretvanskog kantona koji je prethodio posjeti Univerzitetu, a zatim i o mogućnostima i idejama studiranja na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru, smještaju, boravku i životu u Mostaru za studente iz Novog Pazara.

O Univerzitetu i mogućnostima studiranja govorila je rektorica prof. dr. Alena Huseinbegović.

„Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru postoji skoro pola vijeka, te studentima nudimo izvrsne studijske programe i najbolje uslove studiranja. Ovakve prezentacije i saradnja su izuzetno korisni jer otvaraju vrata budućim studentima da postignu akademsku izvrsnost i profesionalni uspjeh. Univerzitet je smješten u modernom i savremenom kampusu sa izuzetnim uslovima studiranja i smještaja.” naglasila je rektorica prof. dr. Huseinbegović.

Prisutnim su se također obratili ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK prof. dr. Adnan Velagić i vijećnica u Gradskom vijeću Grada Novog Pazara Denisa Curić, ističući zadovoljstvo predstavljenim idejama za buduću saradnju.

Novi Pazar je grad talentovanih mladih ljudi koji ostvaruju kvalitetne rezultate na najvećim državnim i regionalnim takmičenjima, a zahvaljujući sastancima koji su održani tokom posjete i najavom saradnje u budućem periodu, kao i prezentacijom mogućnosti života u Mostaru i studiranja na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru, novopazarski srednjoškolci i maturanti će imati priliku nastaviti svoje obrazovanje na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru što predstavlja važan korak za budućnost mladih i njihov profesionalni i akademski razvoj.