Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content

Sedmica međunarodne saradnje na UNMO 2024

Od 01.07. do 05.07.2024. godine, Kancelarija za međunarodnu saradnje će organizovati niz događaja u cilju promocije međunarodne saradnje i mobilnosti.

Planom aktivnosti je predvidjeno da se aktivnosti po danu odvijaju na različitim fakultetima.

U ponedeljak sve aktivnosti nakon registracije ucesnika, ce biti na Ekonomskom fakultetu.

U utorak je domacin Mašinski fakultet. U srijedu će učesnici Sedmice međunarodne saradnje putovati u Sarajevo i prisustvovati Sedmici medjunarodne saradnje na Univerzitetu u Sarajevu.

Nastavnicki fakultet je domacin u četvrtak a Agromediteranski fakultet je domaćin u petak. Takodjer za petak se predviđa da učesnici posjete i Forticu (ZIP line) kada će Univerzitet biti domaćin učesnicima Sedmice medjunarodne saradnje Univerziteta u Sarajevu.

Tokom Sedmice za međunarodnu saradnju studenti Univerzitetskog studijskog programa Poslovne informatike, Ekonomskog fakulteta, Agromediteranskog fakulteta, i Univerzitetskog studijskog programa Turizma će predstaviti svoj rad. Student sa Odsjeka za sport i zdravlje će održati čas areobika.

Predstavnica  sa Tehničkog Univerziteta u Šleskoj će održati tadionicu o umjetnoj inteligenciji dok će predstavnica Nigde Omer Halisdemir Univerziteta održati radionicu na temu ' Važnost radoznalosti u procesu učenja'.